Energielabel kopen in Zeeland

U wilt een energielabel kopen in Zeeland: ik ben u er graag mee van dienst. Ik ben gecertificeerd energieadviseur, dus mag woningen en bedrijfspanden opnemen voor het energielabel en het label uitreiken.

Het energielabel is verplicht bij verkoop en verhuur. Dat geldt zowel voor woningen als voor bedrijfspanden (utiliteitsgebouwen). Dat betekent bijvoorbeeld dat ook kantoren, winkels, horecapanden, kinderopvang, ziekenhuizen, scholen en sportaccommodaties in die situaties een energielabel nodig hebben.

Wilt u een energielabel kopen in Zeeland? Ik doe daarvoor de opname, waarbij ik de woning of het pand nauwkeurig opneem. De opname werk ik uit tot een analyse, op basis waarvan ik het energielabel toeken.

Tip: wilt u het energielabel van een woning of bedrijfspand verbeteren? Als energieadviseur help ik u graag efficiënter met energie om te gaan. Een beter label verhoogt de waarde van het gebouw én verlaagt iedere maand de energierekening. Zo verdient de investering zich dubbel en dwars terug.

Gecertificeerd energieadviseur

Ik ben gecertificeerd energieadviseur, dus bij mij kunt u het energielabel kopen in Zeeland. Dat betekent in de praktijk dat woningeigenaren en bedrijven of instellingen mij inschakelen om de opname van het gebouw of het pand te doen. Op basis daarvan maak ik een analyse, en kan ik het energielabel toekennen.

Voor woningen en bedrijfspanden

Het energielabel is verplicht voor zowel woningen als bedrijfspanden, op het moment dat u die wilt verhuren of verkopen.

Het verkrijgen van een energielabel was voorheen eenvoudig. Het was voldoende om in te loggen bij de overheid en het label aan te vragen. Er vond weinig controle plaats en de afgegeven labels waren soms discutabel. De regelgeving voor energielabels is daarom veranderd, en een stuk strenger geworden.

Dat betekent in de praktijk dat u niet zomaar een energielabel kunt ‘kopen’ in Zeeland. In plaats daarvan zal u de woning of het (bedrijfs)pand op moeten laten nemen. Tijdens de opname noteer ik de belangrijke gegevens en meet ik bijvoorbeeld het vloeroppervlakte en de hoogte van gevels en andere bouwkundige elementen.

Het energielabel en energiebesparing

Het energielabel geeft een indicatie van de energiezuinigheid van een woning of pand. Dat is belangrijk, zowel voor de huidige bewoner en de koper of huurder als voor financiers. Steeds meer geldverstrekkers houden rekening met de energiezuinigheid van een pand. Dat leidt tot lagere woonlasten of gebruikskosten en tot een hogere waarde van het gebouw. Bij een beter energielabel profiteren dus ook geldverstrekkers, die hun risico proberen te minimaliseren.

Energielabel kopen in Zeeland

Wilt u het energielabel ‘kopen’ in Zeeland? Ondanks dat dit anders werkt dan een paar jaar geleden ben ik u er graag mee van dienst. Dat geldt zowel voor woningen van particulieren als voor gebouwen van ondernemers en instellingen of stichtingen. Vraag me naar de mogelijkheden, dan vertel ik u graag meer.

Vragen over het energielabel of direct een afspraak maken?
Bel ons op telefoonnummer +31 638 0346 96, stuur een e-mail naar info@adenergielabels.nl of gebruik het contactformulier. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.

Wie ben ik?

Ik ben Ab Dieleman, uw partner op het gebied van energielabels. Sinds lange tijd ben ik actief in de markt van energiebesparing en vanuit deze interesse heb ik me gespecialiseerd in energielabels. Inmiddels heb ik jarenlange ervaring in het labelen van utiliteitspanden (EPA-U) en woningen (EPA-W) en het maken van energie-adviezen voor woningen en bedrijfspanden. AD Energielabels staat garant voor correcte energielabels.

Daarnaast zijn we in januari 2023 begonnen met luchtdichtheidstesten/blowerdoortesten. Na een gedegen opleidings- en trainingstraject bij één van de grootste landelijk opererende testers kunt u via deze site nu ook een blowerdoortest aanvragen.

Ab Dieleman