Energie besparen

Een energielabel is verplicht bij het kopen of huren van een bedrijfspand of woning. Een maatwerkadvies is dit niet. Maar een energielabel biedt uitstekende input als u in uw pand wilt investeren ter verbetering van de energiehuishouding.

Een EPA maatwerkadvies gaat met de opgenomen gegevens dieper in op de (on)mogelijkheden die er zijn om energetische verbeteringen aan te brengen aan uw pand. Hierbij wordt onder andere gekeken naar bewonersgedrag, terugverdientijden en bouwkundige mogelijkheden.

Bovendien is het maatwerkadvies een goede tool om bijvoorbeeld voor kantoorpanden de planning te maken naar een energielabel C (verplicht vanaf 1 januari 2023).

Direct aanvragen

Referenties

Henk Koopman
Dankzij het duidelijke energiebesparingsadvies van Ad Energielabels kunnen wij ons kantoorgebouw aanpassen aan de voorwaarden voor energielabel C.
Arjan Dekker
Prima afhandeling van de aanvragen voor zowel de verkoop- als de aankoop woning. Vriendelijk advies en snelle reactie.
K.Oopmeester
Ab heeft ons snel en netjes geholpen bij verkrijgen van een energielabel voor ons nieuwe huis
S. Bruggeman
Ab heeft ons bedrijfspand voorzien van een energielabel. Hij werkt netjes en secuur en geeft meteen een aantal goede tips om energie te besparen!

Hoe werkt AD Energielabels bij een energiebesparingsadvies?

Bij een energiebesparingsadvies is het startpunt de nul-meting. Bij deze nul-meting wordt het hele pand opgenomen zoals dat ook bij een energielabel gebeurt. Ik neem foto’s van de buitenkant van het pand, meet de gevelhoogtes en schets de gevels uit. Binnen in het pand worden de vloeroppervlaktes, hoogtes en maten van sparingen (ramen, deuren etc.) opgemeten. Dan bekijken we de installatietechnische onderdelen van het pand. Hoe zijn de verwarming, ventilatie en koeling van het pand geregeld? Alle gegevens van het pand worden geanalyseerd op de mogelijkheden en onmogelijkheden tot energiebesparing.

Zo is het praktisch onmogelijk om een gevel waar al vaste isolatie in zit, nog te voorzien van na-isolatie. Bij installatietechnische mogelijkheden moet u denken aan andere of betere vormen van verwarming, koeling of ventilatie. Ook het aanbrengen van zonnepanelen kan bijvoorbeeld een deel van de oplossing zijn.

De mogelijkheden maar ook de onmogelijkheden tot energiebesparing worden in een kort helder rapport weggeschreven. Tevens wordt in dit rapport vermeld wat de invloed van de verbeteringen op het energielabel zijn. Op deze manier heeft u een helder beeld van het resultaat van de energiebesparende mogelijkheden.

Wie ben ik?

Ik ben Ab Dieleman, uw partner op het gebied van energielabels. Sinds lange tijd ben ik actief in de markt van energiebesparing en vanuit deze interesse heb ik me gespecialiseerd in energielabels. Inmiddels heb ik jarenlange ervaring in het labelen van utiliteitspanden (EPA-U) en woningen (EPA-W) en het maken van energie-adviezen voor woningen en bedrijfspanden. AD Energielabels staat garant voor correcte energielabels.

Ab Dieleman