Energielabel aanvragen in Zeeland

Een energielabel aanvragen in Zeeland: hoe werkt dat? Anders dan een paar jaar geleden kunt u die niet meer bestellen door in te loggen bij de overheid. De regels zijn tegenwoordig een stuk strenger. Ik ben gecertificeerd energieadviseur, dus kan u helpen bij de opname, de analyse en het uitreiken van het energielabel.

Ik ben gecertificeerd voor energielabels voor zowel woningen (EPA-W) als utiliteitsgebouwen (EPA-U), dus voor bedrijven. Dat betekent dat ik in de beide gevallen de opname, analyse en het uitreiken van het energielabel kan verzorgen. Bovendien help ik als energieadviseur zowel particulieren als bedrijven en instellingen bij het besparen op energieverbruik.

Het energielabel is verplicht

Het energielabel is verplicht, zowel voor particulieren als voor ondernemers. Dat wil zeggen, op het moment dat ze een woning of een (bedrijfs)pand verhuren of verkopen.

In die gevallen is het verplicht om de huurder of de koper een energielabel aan te bieden, om aan te tonen hoe energiezuinig het pand is. Ook veel geldverstrekkers vragen om het label op het moment dat een koper een hypotheek aanvraagt.

Let op: wilt u een woning verhuren of verkopen? Vraag het energielabel op tijd aan. Houd er rekening mee dat ik de opname op locatie moet doen, de analyse moet maken en daarna het label moet aanmaken om dit uit te reiken.

Voor woningen en bedrijfspanden

U kunt bij ons het energielabel aanvragen in Zeeland, zowel voor woningen als voor bedrijfspanden. Ik heb veel ervaring met zowel woningen als utiliteitsgebouwen, dus kan de gebouwen tot in detail analyseren om daar vervolgens het juiste label voor aan te maken.

Minimaal energielabel C voor kantoren

Gaat het om een energielabel voor een kantoor? Houd er rekening mee dat sinds 1 januari 2023 het energielabel C verplicht is voor kantoorgebouwen. Heeft het gebouw sinds dat moment een energielabel dat minder zuinig is dan C? Dan mag het gebouw niet meer gebruikt worden als kantoor.

Gecertificeerd energieadviseur

Wilt u het energielabel van een pand verbeteren, bijvoorbeeld om dit (weer) als kantoor te gebruiken? Ik ben gecertificeerd energieadviseur. Dat betekent dat ik op basis van een nulmeting een analyse kan doen van de verschillende technische systemen. Aan de hand daarvan wijs ik op mogelijke verbeteringen. Dat leidt tot een beter energielabel (energielabel C of beter) én tot energiebesparing. Op die manier verdient de investering zich dubbel en dwars terug.

Energielabel aanvragen in Zeeland

Wilt u het energielabel aanvragen in Zeeland of zoekt u een specialist die daarbij kan helpen? Stel me uw vragen of maak meteen een afspraak. Ik ben gespecialiseerd in energielabels voor woningen en voor bedrijfspanden, zowel voor kantoren als bijvoorbeeld voor winkels, horecapanden, kinderopvang, ziekenhuizen, scholen en sportaccommodaties.

Vragen over het energielabel of direct een afspraak maken?
Bel ons op telefoonnummer +31 638 0346 96, stuur een e-mail naar info@adenergielabels.nl of gebruik het contactformulier. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.

Wie ben ik?

Ik ben Ab Dieleman, uw partner op het gebied van energielabels. Sinds lange tijd ben ik actief in de markt van energiebesparing en vanuit deze interesse heb ik me gespecialiseerd in energielabels. Inmiddels heb ik jarenlange ervaring in het labelen van utiliteitspanden (EPA-U) en woningen (EPA-W) en het maken van energie-adviezen voor woningen en bedrijfspanden. AD Energielabels staat garant voor correcte energielabels.

Daarnaast zijn we in januari 2023 begonnen met luchtdichtheidstesten/blowerdoortesten. Na een gedegen opleidings- en trainingstraject bij één van de grootste landelijk opererende testers kunt u via deze site nu ook een blowerdoortest aanvragen.

Ab Dieleman