Blowerdoor- en luchtdichtheidtest in Zeeland

De blowerdoor- en lichtdichtheidstest is verplicht voor nieuwe gebouwen die luchtdicht worden gebouwd. De test vindt plaats met een blowerdoor-installatie, die de luchtdichtheid van het gebouw meet. Gebruik onze metingen in Zeeland daarnaast om de luchtstromen tussen gebouwzones te meten, de luchtdichtheid van kanalen te testen en om luchtlekkages in de gebouwschil te lokaliseren.

We zijn gespecialiseerd in blowerdoor- en luchtdichtheidtesten in Zeeland. Die voeren we uit in nieuwe en bestaande gebouwen. Daarvoor gebruiken we onze blowerdoor-installatie van het gerenommeerde merk Minneapolis/TEC.

Wat is een blowerdoor- of luchtdichtheidtest?

Tijdens de blowerdoor- of luchtdichtheidtest in Zeeland plaatsen we het frame met een zeildoek en de ventilator in de deuropening. Op die manier sluiten we het geheel hermetisch af. Vervolgens brengen we het pand op onderdruk en overdruk. We meten de infiltratie en rapporteren de gemeten waarden.

Voor wie is de test belangrijk?

De test op luchtdichtheid in een gebouw is belangrijk voor bijvoorbeeld nieuwe gebouwen, die luchtdicht worden gebouwd. Daarnaast voeren we de testen uit om de luchtstromen tussen gebouwen in kaart te brengen, de luchtdichtheid van kanalen te meten en om luchtlekkages in de schil van het gebouw te vinden.

Tip: twijfelt u over een blowerdoor- en luchtdichtheidtest in uw geval de juiste keuze is? Vertel ons waar het om gaat, dan denken we graag met u mee. Neem contact met ons op.

Tussentijdse meting en eindmeting

De blowerdoor- en luchtdichtheidtest in Zeeland voeren we uit in twee fases. We doen een tussentijdse meting en een eindmeting:

  • Tussentijdse meting
    Tijdens de tussentijdse meting is het gebouw al wind- en waterdicht, maar nog niet volledig afgewerkt. Wij voeren de test uit om bestaande luchtlekken op te sporen. Daarvoor gebruiken we een thermische (warmtebeeld)camera, een rookstaaf en/of een anemometer.
    We maken inzichtelijk waar eventuele luchtlekkages in het pand zitten. In een uitgebreide rapportage wijzen we concrete verbeterpunten aan om mee aan de slag te gaan.
  • Eindmeting
    De eindmeting tijdens de blowerdoos- en luchtdichtheidtest in Zeeland voeren we uit als het pand is afgebouwd en als eventuele luchtlekken zijn opgelost. We voeren de test uit als het gebouw klaar is voor oplevering.
    U ontvangt een uitgebreide rapportage en een luchtdichtheid-certificaat als het gebouw luchtdicht blijkt. Tip: blijkt het gebouw nog onvoldoende luchtdicht voor het certificaat? We zijn u graag van dienst met lekdetectie, om vast te stellen waar dat door komt.

Blowerdoor- en luchtdichtheidtest in Zeeland

Wilt u meer weten over onze blowerdoor- en luchtdichtheidtest in Zeeland? Vraag ons naar de mogelijkheden in uw gebouw. We voeren zowel tussentijdse metingen als de eindmeting uit. Na een tussentijdse meting rapporteren we concrete verbeterpunten, om mee aan de slag te gaan. Na de eindmeting reiken we bij een voldoende goede score het certificaat voor luchtdichtheid uit.

Vragen over het energielabel of direct een afspraak maken?
Bel ons op telefoonnummer +31 638 0346 96, stuur een e-mail naar info@adenergielabels.nl of gebruik het contactformulier. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.

Wie ben ik?

Ik ben Ab Dieleman, uw partner op het gebied van energielabels. Sinds lange tijd ben ik actief in de markt van energiebesparing en vanuit deze interesse heb ik me gespecialiseerd in energielabels. Inmiddels heb ik jarenlange ervaring in het labelen van utiliteitspanden (EPA-U) en woningen (EPA-W) en het maken van energie-adviezen voor woningen en bedrijfspanden. AD Energielabels staat garant voor correcte energielabels.

Daarnaast zijn we in januari 2023 begonnen met luchtdichtheidstesten/blowerdoortesten. Na een gedegen opleidings- en trainingstraject bij één van de grootste landelijk opererende testers kunt u via deze site nu ook een blowerdoortest aanvragen.

Ab Dieleman